Hoe werkt het?

Op zoek naar een woning?

Een nieuwe woning in 7 stappen
STAP 1
Inschrijven of inloggen

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning, vrije sectorwoning, parkeerplaats of garage in de Hoeksche Waard? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Interesse? Inschrijven is gratis en kan vanaf 18 jaar. Ben je op zoek naar een koopwoning of bedrijfsruimte? Kijk voor dit aanbod op onze website www.hwwonen.nl.

Schrijf je in.

Sta je al ingeschreven? Log in en ga op zoek naar jouw (t)huis. Controleer na het inloggen of al je gegevens nog juist zijn.

Binnen een jaar niet gevonden waar je naar op zoek was? Van ons ontvang je dan een e-mail om je inschrijving te verlengen. Verlengen is gratis. Twee maanden voordat je moet verlengen krijg je een e-mail van ons.

STAP 2
Zoekprofiel en tipberichten instellen

Ben je op zoek naar een woning in een bepaalde woonplaats? Of zoek je een bepaald woningtype? Maak een zoekprofiel aan. Zo vind je sneller een (t)huis dat past bij jouw woonwensen. Wil je een e-mail ontvangen als er een woning beschikbaar is die past bij je wensen? Zet dan de tipberichten aan.

STAP 3
Reageren op een passende woning

Bij ons woningaanbod vind je alle woningen die te huur staan. Zorg dat je de Inkomensgegevens van de Belastingdienst klaar hebt liggen. De documenten kun je uploaden als je ingelogd bent. 

Woningen worden op 2 manieren aangeboden

  • Inschrijftijd: De woningzoekende die het langst staat ingeschreven én heeft gereageerd op de woning, staat boven aan de kandidatenlijst. Diegene met de kortste inschrijfduur staat onderaan.
  • Loting: alle reacties worden geloot. Het maakt dus niet uit hoe lang je ingeschreven staat.
STAP 4
Woning aanbieding

Je kunt zelf zien op welke plaats je bent geëindigd

Na de inlog kun je onder ‘Mijn reacties’ zien op welke plaats je staat voor de woning. Na het sluiten van de advertentie staat de plaats waar je bent geëindigd vast.

De kandidaten die als eerste in aanmerking komen ontvangen een email voor een interesse of een bezichtiging (zie stap 5).

Let op: we vragen je altijd te reageren op een interesse e-mail of e-mail voor bezichtiging. Reageer je niet of te laat? Dan kunnen wij de woning niet aan je aanbieden.

STAP 5
Geef je interesse door

Je hebt een e-mail ontvangen dat jij dé woningzoekende bent met de langste inschrijftijd of dat je bent ingeloot voor een woning. Van jou horen wij dan altijd graag of je interesse hebt in de woning. Je geeft dit door achter de inlog bij 
'aangeboden woningen'

Zorg ook dat je jouw inkomensgegevens van de Belastingdienst en overige documenten toevoegt aan jouw inschrijving.

De woning bekijken

Wij controleren of je in aanmerking komt voor de woning. Hierbij kijken we naar het inkomen van je huishouden, huishoudgrootte en soms leeftijd. Na deze controle krijg je van ons te horen of je de woning kunt bekijken.

STAP 6
Je wilt de woning huren

Je hebt de woning bekeken. Laat ons weten of je de woning wilt huren. Dit doe je achter de inlog bij 'aangeboden woningen'. Ook als je de woning niet wilt huren geef je dit aan ons door.

STAP 7
Het huurcontract en ontvangst sleutels

Je kunt de woning gaan huren. Nu is er nog 1 stap te nemen. Met jou maken wij een afspraak voor het tekenen van het huurcontract en het in ontvangst nemen van de sleutels.

Jouw inschrijving stopt nadat je een handtekening hebt gezet op het huurcontract

Wil je in de toekomst opnieuw op zoek naar een andere huurwoning? Schrijf je dan weer in als woningzoekende. Je begint dan opnieuw met de opbouw van inschrijfduur.

Heb je nog vragen? 

Bekijk vraag & antwoord of neem contact met ons op.