Nieuws

Laatste nieuws

Verbouwing voormalig gemeentehuis Numansdorp afgerond

28-07-2022

In samenwerking met de gemeente Hoeksche Waard hebben wij het voormalige gemeentehuis in Numansdorp omgebouwd tot tijdelijke woningen voor jongeren en spoedzoekers. Een plek voor wonen en ontmoeten. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan 3 belangrijke wensen van inwoners: tijdelijke woonruimte voor jongeren/studenten, tijdelijke woonruimte voor verschillende doelgroepen die met spoed een woning nodig hebben, en een plek voor inwoners om elkaar te ontmoeten bij Stichting Het Numans-Dorps-Huis. De appartementen in het nieuwe woongebouw in Numansdorp zijn nu klaar om verhuurd te worden.

40 nieuwe woningen waar mensen tijdelijk kunnen wonen

Een gedeelte van het voormalig gemeentehuis in Numansdorp is verbouwd tot 40 compacte zelfstandige appartementen, elk met een eigen keuken en badkamer. De woningen worden gestoffeerd verhuurd. In dit geval betekent dit dat de wanden zijn afgewerkt, er vloeren liggen, er gordijnen hangen en dat de keuken is voorzien van een koelkast, kookplaat en afzuigkap. Deze woningen worden door ons verhuurd met tijdelijke huurcontracten van maximaal 2 jaar (en voor de jongerenwoningen maximaal 5 jaar). Deze woningen zijn gerealiseerd in het kader van flexwonen Hoeksche Waard en zijn er voor woningzoekenden die met spoed een tijdelijke woning nodig hebben.

Jolanda van der Vijver (teamleider Sociaal Beheer): ‘’Er is een grote behoefte aan woningen voor mensen die in een dringende situatie zitten. Met oplossingen als flexwonen kunnen wij deze groep mensen sneller een dak boven hun hoofd aanbieden als opstap of tussenstap. We vinden het belangrijk om hen een moment van rust te geven, zodat mensen vervolgens sterker kunnen doorstromen naar een reguliere (huur)woning.’’

Leuke, interessante en nieuwe activiteiten in Numansdorp

Wij verhuren de begane grond aan Stichting Het Numans-Dorps-Huis. Zij organiseren hier allerlei activiteiten. Dit varieert van biljart, dans tot kindertoneel. Meer informatie is te vinden op www.numansdorpshuis.nl.

Start verhuur: reageren via HW Wonen

De appartementen zijn klaar om verhuurd te worden. In augustus worden de woningen door ons te huur aangeboden. Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.thuisbijhwwonen.nl inschrijven als woningzoekende om in aanmerking te komen voor deze woningen. Bij interesse kunnen woningzoekenden reageren door het motivatieformulier in de woningadvertentie in te vullen.

Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de toewijzing. Bij de toewijzing wordt rekening gehouden met inschrijfduur. Ook wordt gekeken naar de doelgroep, de reden en noodzaak om te bepalen wie het beste bij de woning past. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de bewoners iets voor elkaar en de woonomgeving willen betekenen. De appartementen worden naar verwachting in september verhuurd. Het is de bedoeling in oktober het gebouw officieel te openen.

Wilt u meer weten of heeft u vragen? Kijk dan op www.hwwonen.nl/flexwonen.

Laatste nieuws