Nieuws

Laatste nieuws

Op zoek naar een huurwoning? Welkom op de nieuwe website

16-11-2021

Dit is er veranderd! Lees hier meer.

Voor iedereen die op zoek is of gaat naar een huurwoning in de Hoeksche Waard is er belangrijk nieuws. Onze manier van woonruimteverdeling is veranderd.

Van reacties sparen naar inschrijftijd en loting

Tot en met december 2021 was onze woonruimteverdeling gebaseerd op het sparen van reacties. Dat is nu veranderd naar inschrijftijd en
loting. We leggen je graag uit wat dit betekent.

De inschrijftijd bepaalt wie de woning aangeboden krijgt

De woningzoekende die het langst staat ingeschreven én heeft gereageerd op de woning, staat bovenaan de kandidatenlijst. Diegene met de kortste inschrijftijd staat onderaan. 80 procent van onze huurwoningen bieden wij op deze manier aan.

Via loting heeft iedereen dezelfde kans op een woning

20 procent van onze vrijgekomen huurwoningen in een woonplaats bieden wij op deze manier aan. Dit betekent dat iedereen dezelfde kans heeft op de woning. Het systeem kiest uit alle kandidaten willekeurig de kandidaat die de woning krijgt aangeboden.

Komen de gespaarde reacties te vervallen?

Nee. Jouw gespaarde reacties worden omgezet naar een bepaalde inschrijftijd.

Als je als woningzoekende voor 1 januari 2022 gereageerd hebt op ons woningaanbod dan heb je reacties gespaard. Deze reacties worden door ons automatisch omgezet naar inschrijftijd. Iedere gespaarde juiste reactie staat voor 1 week inschrijftijd. Bijvoorbeeld: je hebt 50 reacties gespaard. Dan betekent dit dat jouw inschrijftijd vanaf januari 2022 50 weken is.

Alle voordelen op een rij

  • Frequent aanbod: elke werkdag wordt nieuw aanbod op deze website (www.thuisbijhwwonen.nl) geplaatst.
  • 24/7 reactiemogelijkheid: je kunt 24/7 op het aanbod reageren. Een woning staat 3 dagen online.
  • Woning weigeren zonder ‘sancties’: je mag een woning weigeren zonder dat dit gevolgen heeft voor de inschrijftijd. Let op! Heb je als woningzoekende een urgentieverklaring? Dan heeft het weigeren van een woning wel gevolgen voor de urgentie.
  • Meer transparantie en inzicht: de website toont hoelang de inschrijftijd was van de kandidaat die een beschikbare woning kreeg toegewezen.
  • Een betere match: door het invullen van een zoekprofiel en tipberichten (e-mail herinneringen) vind je nu nog sneller de gewenste woning.

Passend toewijzen blijft de basis

Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor de woning, wordt bepaald door je inkomen. Dit heet Passend Toewijzen en is een door de
Overheid ingestelde regel.

Persoonlijk bericht over het activeren van je inschrijving

Sta je bij ons al ingeschreven als woningzoekende? Vanaf 17 januari ontvang je persoonlijk bericht om je inschrijving te activeren. Dit is een e-mail. Hierin lees je alles over wat de nieuwe manier van woonruimteverdeling voor jou betekent.

Meer informatie?

Lees meer over in 7 stappen een nieuwe woning of op de vraag, antwoord & contact pagina.

Laatste nieuws