Nieuws

Laatste nieuws

Nieuw! Het jongerencontract

28-03-2022

Voor jongeren is het moeilijk om aan woonruimte te komen. Dat geldt in heel Nederland, maar zeker ook in de Hoeksche Waard. Daarom hebben wij speciaal voor woningzoekenden tot 23 jaar iets nieuws: het jongerencontract.

Dit is een jongerencontract

Een jongerencontract is een huurcontract voor een woning die wij het zogenaamde label ‘jongerenwoning’ hebben gegeven. Bij dit huurcontract horen de voorwaarden dat de huurder bij het aangaan van het contract niet ouder dan 23 jaar is en het om een vijfjarig huurcontract gaat.

En zo werkt het

De woningen met het label 'jongerenwoning' vind je vanaf nu tussen ons woningaanbod.

Is een woningzoekende jonger dan 23 jaar en is het inkomend passend voor de woning dan kan er gereageerd worden. De kandidaat die uiteindelijk de woning gaat huren tekent een vijfjarig huurcontract. Na die periode wordt de woning opnieuw aan iemand jonger dan 23 jaar verhuurd.

Het voordeel voor deze huurder

Het voordeel is dat met dit contract de woningzoekende blijft ingeschreven. De inschrijftijd loopt door. Het voordeel hiervan is dat het doorstromen naar een andere woning eenvoudiger voor is. Dit is anders dan bij andere huurcontracten. Dan stopt de inschrijving nadat de handtekening is gezet op het huurcontract.

Vanaf 1 april werken wij met deze contracten

Meer informatie over het jongerencontract vind je op de Vraag & Antwoord pagina's.

Laatste nieuws